Merkur osiguranje pripojilo Wüstenrot životno osiguranje

Wüstenrot životno osiguranje službeno s 02.05.2023. je pripojeno Merkur osiguranju uz odobrenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

Nakon dobivanja odobrenja regulatornog tijela i službenog potpisivanja ugovora o prijenosu 100%-tnog vlasništva dionica Wüstenrot životnog osiguranja d.d. na Merkur osiguranje d.d. postupak pripajanja je i formalno okončan te, segment pružanja usluga Wüstenrot životnog osiguranja klijentima postaje integralni dio poslovanja i sastavni dio ponude Merkur osiguranja.

Wüstenrot životno osiguranje nastavit će svoje poslovanje pod nazivom i okriljem Merkur osiguranja sa sjedištem u Zagrebu, Ulica kneza Ljudevita Posavskog 31.

Pripajanjem Wüstenrot životnog osiguranja klijentima Merkur osiguranja bit će osigurana kvalitetnija i nadograđena ponuda produkata i usluga. Ovim strateškim poslovnim potezom Merkur osiguranje jača svoj položaj na hrvatskom tržištu osiguranja, u smjeru životnog osiguranja, ali i svog cjelokupnog portfelja s ciljem pružanja kvalitetne usluge klijentima i partnerima.

Pripajanje Wüstenrot životnog osiguranja nema učinak na dosadašnja prava i obveze klijenata Wüstenrot životnog osiguranja, koja ostaju na snazi u neizmijenjenom obliku i sadržaju. Police koje klijenti imaju ugovorene s Wüstenrot životnim osiguranjem ostaju na snazi i pod uvjetima kakve su ugovorene.

Osnovna vodilja pripajanja Wüstenrot životnog osiguranja bila je spojiti kvalitetu i izvrsnost te klijentima Merkur osiguranja ponuditi dugotrajnu stabilnost uz još bolju i kvalitetniju uslugu. Putem poslovnica i brojnih prodajnih mjesta diljem zemlje s preko 200 zaposlenika, cilj je klijentima biti svakodnevno na usluzi - od ugovaranja optimalne police osiguranja, pružanje sveobuhvatne zaštite za klijenta i cijelu obitelj, imovinu, sve do brže i kvalitetnije obrade štete.

Ukazano povjerenje klijenata, suradnika i zaposlenika, Merkur osiguranje smatra svojom najvećom odgovornosti koju Društvo iskazuje konstantnim unaprjeđivanjem usluga i djelatnosti. Ovo pripajanje samo je jedan od strateških poteza nastojanja pružanja najbolje moguće usluge i proizvoda, kako za Merkurove klijente, ali i cijelu zajednicu u kojoj Društvo posluje.

Za dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte na besplatni broj 0800 360 360 ili posjetite službene stranice www.merkur.hr. U slučaju pritužbi, želimo Vam ukazati na novu e-mail adresu koja od sada glasi prituzbe@merkur.hr.

Wüstenrot osiguranje
Merkur osiguranje